Tindras första julafton

30287-43

Trots att Tindra faktiskt var sjuk på julafton så var hon vid gott mod och fick en fin första jul!!
 Vi bodde hos morfar så när vi vaknade på morgonen åt vi frukost där. Efter en liten tupplur åkte vi för att hälsa på gammelfarmor Julia, sedan var vi till Farmor en liten stund. Där fick Tindra låna den fina tomteluvan som hon har på sig......
Sedan lunch hos morfar och paketöppning.

30287-44

Mest spännande var förstås att prassla med allt papper!!!!!!

Efter morfar var det dax att åka till mormor. Där var det middag och sedan paketöppning. Tindra var jätteglad och faktiskt ganska pigg, men sedan började hon bli trött efter denna långa dag så då åkte vi hem till morfar för att sova.......

Tindra fick jättemånga fina paket:

-Badrock
-Body+byxa
-Pengar
- Tindra ljus
- Strumpor
- Raggsockor
-Badleksaker
- Trosor
-Overall
- Tossor
- Lila byxa+ två par byxor
-Pyjamas
- Huvtröja+ byx
- Tomtebobarnen bestick, tallrik & mugg
- Prasselbok
- Pulka
- Bilbarnstol

Jag hoppas att jag inte glömt att skiva upp nåt. TACK för alla fina julklappar!!!!!!!!

Julhälsning

30287-42

Vår lilla ängel Tindra, jag och Robert skickar varma julhälsningar till alla er som är är ute och tittar på Tindras blogg.

Hoppas att ni får en riktigt god jul och ett härligt nytt 2006!!!!


lite av varje....

30287-38

Här får Tindra lite banan efter gröten, å vilken min hon gör!! Hon är inte särskilt förtjust i banan, tror nog att det beror på konsistensen för hon gapar glatt när nästa sked kommer.....


30287-39

Förra helgen var Tindras Farfar Tommy och Gerd på besök. Då var vi på Enskede Värdshus och åt julbord. Tindra var så snäll och glad hela tiden!!!!


30287-40

Varje år gör Robert ett tjusigt pepparkakshus i juletider. I år fick vår lilla prinsessa sitta med och studera pappas "husbyggartalang". Spännande!!


30287-41

Idag skulle jag fylla på frysen med lite nya pureér till Tindra. Jag la Tindra på golvet i köket i hennes babygym som har kanter. När jag sedan tittade ner på henne så hade hon på nåt konstigt sätt snurrat av gymmet och låg på golvet istället. Hon var så nöjd så jag lät henne ligga där och så fortsatte jag med mitt.
Nästa gång jag tittade ner hade hon lyckats snurra ännu mer och låg och sög på benet till vårt avlastningsbord:) Nöjd med sig själv!! Tänk vilken duktig tjej, snart så springer hon väl omkring så man får leta efter henne överallt.........

Lucia

Såhär har vår lucia varit:

Jag och Robert gick upp vid 06.30 för att äta lussebullar, pepperkakor och dricka varm choklad till luciafirandet på tv. Vid sjutiden vaknade lilla prinsessan å fick då komma upp och mysa med oss i soffan!!!
När Robert åkt till jobbet så åt Tindra medan jag tittade klart på luciorna, sedan kröp jag och Tindra ner i sängen igen och sov till halv tio!!! Det var skönt det!!!

Var hemma och tog det lugnt. Efter lunch tog vi bussen för att åka till mitt jobb på luciafirande.
Mycket folk var det där, med alla barn, föräldrar och personal. Vi hann vara på två avdelningar för att se de härliga luciatågen. Tindra var alldeles tyst och tittade faschinerat på alla barnen!!

Det var många där som aldrig träffat Tindra, så många kom fram och ville se på henne och prata med henne. Å hon bara log, ja om de inte såg för skumma ut förstås- då fick hon lov att granska dem en stund innan hon släppte fram sitt underbara leende:)

När vi gick därifrån var Tindra supertrött av alla intryck så hon somnade skönt i vagnen!!!

Tänk vad lätt vår lilla tjej är, inte ledsen en endaste gång trots all nya människor och stojiga barn. Bara glad och nöjd!!!!

Tindra fick avsluta sin första lucia med sin favorit- BADA!!!!

smått & gott

Här kommer lite bilder från lite allt möjligt som Tindra har gjort den senaste tiden!!

30287-31

Fika med föräldragruppen hemma hos Åsa & Thea. Här ligger bebisarna uppradade:
Felix, Tindra, Benny & Thea. Benny ser ut att ha fullt upp där mellan tjejerna.......:)

30287-32

När kompisen Samuel och hans mamma Maria kommer på besök blir Tindra jätteglad!!! Här sitter dom och myser i soffan!!

30287-33

Det är så skoj att vara med Samuel tycker Tindra. Samuel ser mest frågande ut "vem är det där som sitter bredvid mig, ser inte ut som min mamma".

30287-34

När Tindra vaknar på morgonen får hon krypa ner i sängen hos mig och Robert. Då brukar hon mysa och busa med kossan Hilda som är så mjuk och gó!! Men när jag skall fota henne så MÅSTE hon se in i kameran och le, det spelar ingen roll hur upptagen hon egentligen är. Hon har verkligen fattat det där med att se bra ut på bild, linslus:)

30287-35

Tindra har kommit på att hur glas kommer det nåt smaskigt, så när Robert skulle dricka vatten härom kvällen så var Tindra så bestämd på att det skulle hon också. Det gick ju sådär, hela pyjamasen blev blöt. Nöjd var hon iallafall......tills vi tog bort glaset då var det inte roligt längre.....

30287-36

Såhär bra sitter Tindra nu!!! I onsdags hade vi ett litet 6-månaders kalas hemma hos oss och då var Tindra så här fin i sin nya klänning!!!Alla i föräldragruppen var här och Samuel och Maria, totalt 10 bebisar och 10 mammor. Mammorna fikade och bebisarna fick ligga på en stor filt och leka tillsammans. Ibland blev det ganska hög ljudvolym å ibland var det nästan alldeles tyst....
Tindra var i sitt esse, "pratade" massor och övade sina röstresurser:) När sedan alla hade gått hann jag inte mer än att lägga ner Tindra på sängen så sov hon sååååå gott!!!


vikt & längd rapport

Idag har vi varit på 6-månaderskontroll på bvc. Å här är resultatet:

Vikt 9060 g

Längd 69 cm

Huvudomfång 43,7 cm

Allt gick bara bra, men den där doktorn var allt lite läskig:)

Tindra 6 månader idag!!!!

30287-30


Såhär glad är våran lilla tjej på sin halvårsdag!!!! Tänk vad tiden går snabbt.........