Från veckan som gått!!

Den här veckan som gått så har det såklart och som alltid hänt en massa saker med vårt lilla busfrö!! Så här kommer nu lite bilder från veckan som gått!!!

30287-144

Ok, ser ni nu alla riktigt bra?!! En närbild av Tindras ena framtand. På bilden syns inte den andra, men jag upptäckte idag att den faktiskt också har kommit fram!! Imponerande va? 4 tänder på mindre än en månad!!!
Farfar, du kollar väl noga nu???

30287-145

När vi var i Mora hittade jag denna fantastiskt fina klänning som passar Tindra som handen i handsken!!! Brunt och rosa är ju sååååå fint!!!!När Tindra sover då sover hon verkligen skönt, men för säkerhets skull är det nog bäst att hålla i sig i spjälorna, man vet aldrig vem som får för sig att lyfta iväg en liten prinsessa:)Inne i garderoben kan man hitta MYCKET roliga saker!!!

30287-149

Nu när våren äntligen är här så går vi ofta till parken för att gunga, gå omkring med vagnen eller undersöka hinken och spaden eller varför inte äta lite sand:)

30287-15130287-150

I torsdag var vi hos Sofie och Adam på föräldragruppsfika. Det var mycket trevligt, framför allt när majskrokarna kom fram på bordet (observera!!!det är inte samma sak som ostbågar.) Då stod barnen på rad och åt och åt!! Gott var det!!! På övre bilden ser ni Tindra med David och på nedre bilden är Albin också med.

30287-15330287-152

Mellan Tindra och Adam är det nog lite kärlek för de fick lov att brottas lite med varandra varje gång som de kom nära varandra! Tur att mamma Sofie kunde gå emellan och assistera lite så att vi slapp bulor och blåmärken:)

Kusinen Jacob!!!

Idag så har vi varit i Fagersta för att hälsa på Faster Nanny och lillkusinen Jacob!! Han har redan hunnit bli två månder och var en glad lång liten kille. Tindra var såklart väldigt intresserad av sin lilla kusin!!

30287-143

Här är han Jacob Hampus Sixten Brandt, söt va???

30287-142

Tindra kunde ju såklart inte låta bli att att pussa lite på sin lilla kusin!!! Å Jacob verkade ju inte direkt ledsen för det:) Han har nog redan förstått det där med att passa på att pussa på tjejerna när man har chansen!!! :)

Tänderna

Är numera tre stycken i Tindras mun och en fjärde är på väg, men den har inte kommit fram riktigt än. Först fick hon ju en tand nere och sedan kom det en uppe och så en där nere igen. Nummer fyra kommer där uppe.

Hon var lite seg i starten, men nu så är det en himla fart på tandväxten:)

Vintersemester i Flötningen!!

Här kommer lite bilder på Tindra från påsken i fjällen!!!!Här är Tindra ute på sjön, hon sitter i sin stol, provåker bob, sitter i pulkan med mig, sover skönt i pulkan och så är hon snygg i sina glasögon!!! Att sova i pulkan det var verkligen skönt det!!!!
En kväll hittade vi vår lilla apunge hängandes i tvättstället i stugan!! Snacka om att vara duktig på att klättra!!!Här så är vi uppe på fjället. Tindra övervakar matlagningen, hon åt allt hon kom åt när vi var där, å hon gjorde allt för att få uppmärksamhet så att vi skulle förstå att hon bara MÅSTE smaka på allt:) Fast såklart kunde hon ju inte äta allt, men korvbröd var en höjdare:)
På mittenbilden leker hon i pulkan, det var skönt att få ta av sig overallen en stund och kunna röra sig!! Å så på sista bilden Robert och Tindra på Lynxen!!Bustjejen står vid morfars skoter-länge, länge.... Å så spelar hon lite pajas för att få alla att skratta åt henne:)

Önskelista 1-årsdagen!!!

Tindras 1-årsdag närmar sig med stormsteg så här kommer en liten önskelista!!!

- Skor i stl 20-21, stövlar i stl 22

- Regnkläder stl 80-86

- Bobbycar

- Gunghäst

- Duplo

- Byggklossar

- Böcker (gärna om Max (inte max balja) eller andra pekböcker)

- CD-skivor med barnmusik

- Astrid Lindgrens DVD-filmer

- Sommarkläder  stl 80-86

- Pyjamasar från Kappahl tvådelade i stl 74-80 eller med dragkedja i stl 86-92.

Äntligen hemma!!!!

30287-128

Ja så har vi äntligen kommit hem från Flötningen!! Vi har haft det superbra och Tindra har varit lika fantastisk som vanligt!! Hon är verkligen otroligt social!!! Bilder från vår fjällvecka kommer inom kort!!!

Idag har vi varit i lekparken och som ni ser på bilden så var det det mest skoj att promenera med vagnen!!!


Uppdatering!!

Ja tiden går och vi hinner knappt med här hemma. Tindra är en väldigt aktiv liten tjej och man måste vara med henne hela tiden för hon hittar gärna på bus!!
Det senaste är att dra ut alla kontakter, slita ur pappersinsamlingen och dra i persiennen vid balkongen:) Så om inte det vore nog så smiter hon ofta in i badrummet, hon är i köket och sliter ut alla kastruller och hon äter på alla skor i hallen.
Så det är inte allt för enkelt att försöka packa inför en resa med en super aktiv tiomånaders tjej som far runt som ett yrväder:)

En tand till är på väg, snart har hon väl hela munnen full av dessa vassa små rackare....

Hon älskar mat och skulle gärna sitta och bara äta jämnt, allting tycker hon om också. Ja, det vill säga så länge det inte kommer från en barnmatsburk för då VÄGRAR lilla fröken att äta.

Ett nytt ljud har hon börjat med också, när hon är glad så drar hon på nåt sätt in luft och får på så sätt fram nåt ljud som är skoj!
Det har börjat komma lite "ord" också som mammamamamamamam och "titta" tycker vi oss höra då och då...., men det  är väl en bedömningsfråga om det verkligen är det hon säger:)

Hon är en bestämd liten fröken som vet precis vad hon vill och visar också väldigt bestämt när det är nåt som inte är bra. Som t ex om vi lyfter bort henne från farliga saker, då gör hon sig "lealös" i hela kroppen så att det knappt går att bära henne:)

I morgon åker vi till Flötningen för att vila upp oss och andas frisk fjällluft!! Så ni får klara er utan uppdateringar på bloggen ett tag!!! Återkommer om ca 10 dagar!!

KRAM

Vi drar till fjällen.....

Ja då är det snart påsk och dags för vår årliga tur till fjällen!!! Å vad måste införskaffas inför vår resa då? Jo, just det ett par snygga moderiktiga solglasögon är precis vad Tindra behöver!!!

Kolla in stans coolaste tjej!!!!:

30287-123

Å snart även Flötningens coolaste tjej!!!!!

Vår nya inredning:)

Numera ser det ut såhär hemma hos oss var och varannan dag:) Tindra gillar nämligen det här med att äta själv:)
Härligt va?????!!!!!!


10 månaders tjejen!!

Då så är nu Tindra 10 månader och börjar att bli en riktigt stor tjej!!! Så idag var vi på Bvc för för tiomånaders kontroll hos läkaren. Allt var bara bra och Tindra tyckte tom att Lars (barnläkaren) var lite spännande med allt sitt skägg:)

Vikt och längd:

10 210 g

74,7 cm

Äntligen!!!

Nu så har den äntligen ploppat upp- TINDRAS FÖRSTA TAND!!!!!!

Inte undra på att hon har varit olustig, sur och grinig den sista tiden...... Det gör ju ONT att få tänder.....

Nu dreglar hon som bara den och far runt med tungan inne i munnen som en elvisp:) Hon undrar väl vad det är för nåt som är där inne i munnen och som inte går att äta upp:)

Hoppas att jag kan ordna fram ett bildbevis inom en snar framtid för att stilla er nyfikenhet.....!!!! :)