Träff med Jill och Elvira!!!

Idag har jag och Tindra träffat Jill och Elvira från Aff, en föräldrasajt som jag brukar vara ute på. Det var jätteskoj att få lite ansikten på dem som man annars bara ser "i datorn":)

Här kommer några bilder på Tindra och Elvira och även en på Jil och Elvira! Tindra var ju lika närgången som vanligt så Elvira blev lite skrämd och vill sitta i mammas knä:) Vi kanske måste öva på hur man leker med kompisar utan att skrämma dem!!! :)
Hos moster Bea i Falun!

Här kommer några bilder från vår vistelse i Falun. Dock hittade jag inte en enda bild på moster Bea........

30287-98

Tindras höjdpunkt var när vi fick besök av Klara (mosters sambos brors barn......ha ha, hängde ni med?). Det var SÅ skoj tyckte Tindra att bli underhållen av någon som inte var vuxen!!!!!! Klara tyckte dock att Tindra var lite jobbig när hon skulle pussas med en öppen dreglande mun hela tiden:)På lördagen kvällen var det middag med Morfar och Åsa. Tindra var ju så förkyld den dagen så hon orkade inte vara vaken så länge med oss andra.Tindra har upptäckt att det finns en hall med ett skoställe även hos moster, så hon tillbringar mycket tid där:) Det finns också en massa annat skoj att pilla med så som en massa sladdar, vinställ, dvd- filmer m.m. Hon håller sin mamma sysselsatt kan man ju lungt säga!!!!!!

sånt jag inte hunnit med.....

Här kommer lite bilder på vår lilla ängel som jag inte hunnit lägga ut tidigare....
Tindra har ju blivit en hejare på att ta sig runt i lägenheten, oftast hittar jag henne i hallen. En dag hade hon puttat undan min skor och lagt sig själv på vår skohylla:) Där låg hon nöjd och lekte.
Sedan fortsatte hon sin färd in till köket och till den ENORMT spännade korgen för pappersinsamling!

30287-95

"Sportbladet läser ju alltid pappa så den måste ju vara goooood!"

Tindra ägnar mycket av dagarna till motoriska övningar av alla de slag. Åla sig fram är hon ju en hejare på, krypa några steg går också bra, men helst av allt skulle hon vilja gå på alla fyra precis som aporna:)

30287-96

"tänk om jag hade en liten, liten apa.........."


Onsdagen den 23 februari så testade jag, Tindra, Maria och Samuel den berömda barnvagnsbion. Jag var verkligen skeptisk innan, men efteråt var jag supernöjd!!! Vi såg "Varannan vecka" och Tindra sov så gott som hela filmen igenom!!!!!!!!!! Hon var vaken en stund i början, men somnade sedan och sov i min jacka på golvet resten av filmen.

30287-97

Som ni ser så gillade även barnen att gå på bio:)
På vift...

Nu så skall vi ut och åka lite så Tindras blogg kanske inte kommer att vara så uppdaterad den närmsta tiden........

I morgon onsdag åker Robert på tjänsteresa till Hudiksvall, så på torsdag tar jag och Tindra tåget till Falun för att hälsa på moster Bea. På fredag kommer Robert dit och på lördag kommer morfar och Åsa till Falun på middag.

På söndagen åker Robert hem till Stockholm igen, medan jag och Tindra stannar i Falun hos moster Bea. Vi kommer att ha fullt upp, träffa kompisar och så kommer mormor på besök en dag också.

På onsdagen bär det av till Mora, där vi bara skall handla och göra oss klara för att åka vidare till fjällen på torsdag morgon. Vi skall åka skoter och mysa i morfars stuga i dagarna tre, sedan Mora igen på lördagen och på söndagen skall vi såklart se på Vasaloppet innan vi beger oss hem till storstan igen!!!!

Så nu vet ni var ni har oss!!!!!

Kram till alla så länge!!!!!

Tänk vad tiden går.....

Alldeles var hon en liten plutt, ett  litet paket som vi bar runt på och tog hand om. En underbar liten flicka, å hon blir ju bara mer och mer underbar!!!!

Här är två bilder som visar hur mycket hon har växt!!!


30287-91

Helt ofattbart att vår lilla ängel har varit så liten.....

30287-92

och att hon nu är så här stor!!!!!!


Den finaste tjejen som finns!!!!


Allt å lite till....

Ännu en vecka är över och detta har verkligen varit en händelserik vecka för vår lilla tjej.

I tisdag var vi på babysim som vanligt. En undervattensfotograf var där och tog bilder och Tindra var så klart på strålande humör!!! Hoppas på några riktigt fina bilder på vår lilla delfin!! Efteråt var hon såååå trött och sov från kl 13 till kl 17, fyra timmar!!!! Wow!!!

I onsdag var vi och hälsade på mitt jobb. Det tycker Tindra alltid är lika skoj, det finns ju så många barn som underhåller henne och passar upp med leksaker (fast inte de privata för hon "äter ju på allt")

Torsdag var fika med "föräldragruppendag" som vanligt. Tindra tycker att livet är härligt när det är en massa barn omkring henne.

Fredagen började med att vi var på öppna förskolan på söder. Där ålade Tindra omkring och snodde leksaker från de andra barnen och försökte pussa dem. Inte alltid lika uppskattat......
Sedan åkte vi hem, Tindra sov en stund, åt lunch och sedan lekte vi till Robert kom hem. Dagen avlutades med en smarrig middag (lammrostbiff, potatis och ärtor) och ett härligt bad. Så nu sover lilla ängel sött i sin säng.

Utöver detta så har Tindra börjat att klappa händerna massor, hon "pratar" hela tiden (dada, tata), hon försöker att resa sig upp mot vardagsrumsbordet och idag tog hon sina första små  krypsteg. Så nu är det inte långt kvar innan hon kryper omkring överallt!!!

Härligt!!!!!!!!!


Vår lilla

Tindra hon är allt en riktig liten busunge:) Hon är lite tokig och gillar att göra tokiga och busiga saker. Så här kommer nu lite bilder på allt bus hon hittar på, själv eller med pappa!!!

30287-87

Att gunga i en Ikea-påse är skoj! Det killar ju så härligt i magen!!


30287-88

precis lika skoj är det att sladda runt i leksakslådan!!!


30287-89

Att öva sig på att stå är inte särskilt lätt och Tindra blir sååå frustrerad när hon inte kan dra sig upp och pilla på alla roliga saker som ligger på vardagsrumsbordet. Då är det tur att hon har en hjälpsam pappa!!


30287-90

Så har lilla fröken kommit på att man kan slita ut alla dvd/vhs filmer och pappas playstationspel från TV-bänken. Det är så skoj!! Ännu mer skoj vore det nog om hon bara kunde nå alla sladdar till dvd:n och playstationet, å dra i dem.......hm vi kanske skulle behöva en tv-bänk med dörrar:)

Fast jag är ju stolt som en tupp över hennes framsteg och besväras egentligen inte alls av hennes framfart:)!!!!!!!!!!

"Koll på allt!!!"

Attt hålla reda på sina saker är viktigt. "Ordning och reda" gillar ju jag och det verkar som att det speglar av sig på vår lilla ängel:)
Tindra håller koll på sina fötter när hon sitter i sin stol och äter middag. Man vet ju aldrig vad dom kan få för sig att smita iväg på......:) Fast lite besvärlig matställning blir det allt!!!!

30287-86

Barnrytmik

I fredags var jag, Tindra, Maria och Samuel på barnrytmik i Sickla. Det var jättemysigt. Vi sjöng och dansade tillsammans, allt från "blinka lilla stjärna" till "jag lyfter dig upp". Tindra gillar sång och musik massor så det är skoj att göra sådana saker med henne. När man skulle ha barnen på golvet framför sig och titta på varandra så var Tindra inte alls med på "noterna":) Hon skulle ju bara titta på ledaren hela tiden som spelade gitarr, spännande!!!!

Tindra tycker så mycket om Samuel och så tycker hon om att pussas så varje gång vi träffar Samuel så vill Tindra bara pussas med honom. Hon sliter och drar i honom och kämpar för att kunna pussas med honom HELA tiden. Lite jobbigt tycker nog Samuel:)

30287-8530287-8430287-83

BULGARIEN!!!!

Nu så har vi bokat vår semesterresa!!! Vi skall åka till Bulgarien en vecka i juni tillsammans med Maria, Erik och Samuel!!!!
Tindra skall få bada och leka i sanden och bara mysa med mamma och pappa!!! Det skall bli så kul å mysigt och spännande!!!!

"Klappa händerna när du är riktigt glad..."

Vi sjunger mycket tillsammans med Tindra, det tycker hon är skoj. En sång som vi sjunger då och då är "Klappa händerna..." och så klappar vi och stampar och knäpper med fingrarna. Så idag sjöng jag för henne när vi var inne i badrummet och då började hon att klappa händerna!!!! Vilken tjej tänkte jag och blev stolt som bara den!!!

Kom sen på att det ändå kanske bara var en tillfällighet, men så kom Robert hem från jobbet och sjöng för henne och då klappade hon igen!!! Vår duktiga lilla tjej!!!!

Så i kväll har vi sjungit och klappat massor!!!! Fast Tindra vill helst att vi sjunger och att hon klappar för om vi klappar så slutar hon:)

Fötterna!!!

30287-82

Tindra har hittat sina fötter att leka med, äntligen!!!!!! Så fort hon ligger på rygg skall hon hålla i sina fötter.
Jag undrar om "korvringarna" på låren har minskat lite så det har blivit lättare att komma åt? ;)

Alla möjliga ställen....

30287-80

Nu för tiden kan man hitta Tindra på alla möjliga konstiga ställen......


30287-81

Glad blir hon ialla fall när man upptäcker henne och kan "rädda" henne för det är inte lika lätt att hita "ut" igen........

Testkörning av vrålåket!!!

30287-79

I torsdag var vi ute på Värmdö och hälsade på Maria, Erik och Samuel. Då fick Tindra testa Samuels vrålåk som han fick i doppresent.
Kolla in stilen!! Liggläge fungerar utmärkt:)

8 månaders längd och vikt

Vi kollade såklart längden och vikten idag på bvc eftersom hon gick ner 300g när hon var sjuk.
Här är siffrorna:

9530 g
71,7 cm

Vilket betyder att hon trots viktnedgången totalt har gått upp 40-50 g sedan förra månaden. Bra jobbat för en sjukling!!!!!

Matglädje!!!

Tindra gillar ju verkligen mat, hon äter allt som man stoppar i henne. Frukt har det väl varit lite sådär med, men häromdagen fick hon prova blåbärspuré och det var verkligen mums!!! Hon åt en hel burk!!!
Idag fick hon även en smakportion av fisk (rödspätta med citron, franska örter och risolini), som hon slukade (bra tycker jag som knappt kan känna lukten av fisk...).

Annars kan det vara lite skoj att undersöka efterrättsburkarna också. För att inte tala om hur skoj det är att använda skeden själv. Fungerar inte det kan man alltid använda tungan;)

30287-7330287-72


Snygg va????!!!!!

30287-74

Härliga onsdag!!

Idag har jag och Tindra varit på BVC för att göra BOEL-testet som alla barn skall göra vid 8 månader. Boel betyder "blicken orienterar efter ljud". Så Bvc-sköterskan plingade med klockor och andra grejor för att få Tindras uppmärksamhet. Å hon var så klart jätteduktig, nyfiken som hon är!!

Sen så har vi varit hemma och tvättat, men även hunnit med en del bus!!!


30287-75

Tindra kämpar på med att lära sig att krypa, men än så länge så ålar hon bara. Hon kan åla framåt, men oftast så går det bakåt och då är det ju lätt att man fastnar på alla möjliga konstiga ställen.......som t ex under soffan:)

Eller under tvättställningen!!

30287-7830287-7730287-76

Skojigt är det iallafall..........tills hon kommer på att hon inte vet hur hon skall ta sig därifrån, då kommer illvrålet!!!!!!

Idag så klarade hon faktiskt av attt stå på alla fyra i krypställning, nu gäller det bara att våga ta de där första stegen också..............