Återbesöket

Så idag var jag och Tindra på återbesök på barnmottagningen. Resultatet på odlingen var fortfarande inte tydligt. Det fanns bakterier, men inte så mycket så att det var en solklar urinvägsinfektion. Tindra fick lämna ett nytt urinprov, dock inga sprutor denna gång.  Hon fick istället en påse fastklistrad att kissa i. Så nu är hon istället lite skinnflådd......usch vad hon får stå ut med.

Sedan fick vi gå och göra ett ultraljud på njurarna. Å sedan åka hem och vänta på att läkaren skulle ringa.

Så ringde hon och meddelade att ultraljudet såg bra ut. Så förmodligen så har Tindra haft en elak virusinfektion som tagit hårt på henne. Nu skall hon iallafall äta klart antibiotika kuren och sedan får vi hoppas att hon blir frisk!!!

Hon är ju fortfarande tät och rosslig i luftrören så inhalera skall hon göra några gånger/dag.

Så nu håller vi tummarna för en frisk liten Tiddelin.♥

Helgens aktiviteter

30287-64

När Tindra varit sjuk så har hon inte orkat att leka så mycket, men i fredags så sjönk febern och Tindra ville sitta på golvet och leka en stund. Sen när hon blev trött lutade hon sig bekvämt tillbaka för att vila lite;)
I lördags var Tindra ganska så pigg så vi åkte ut till Starrhammar till Kia, Mats och Martin för att äta lunch, Morakorv med potatis och ägg. Å, såklart klimp och korv till Martin:) Det var jättetrevligt och Tindra var pigg och glad. Martin tog sig en tur på sina nya längdskidor när vi skulle åka hem och Robert och Tindra inspekterade de nya stugorna som byggs på gården. På vägen hem stannade vi och storhandlade. Sedan var vi hemma och hade mysigt resten av kvällen.


30287-6830287-67

Söndag morgon var det provsmakning av leverpastejsmörgås för Tindra. Hon tyckte nog att det var mest skoj att pilla på smörgåsen och ha sönder den i tusenbitar. Ja, några små bitar slank nog ner i magen också.....
Sedan var det dags för söndagsbruch med föräldragruppen på Enskede Wärdshus. Det var jättetrevligt att träffa alla barnen, mammor och pappor. Tindra passade på att busa lite med Felix. De hade precis likadana nyckelknippor, men ville såklart leka med samma.
Några kändisar hann vi också med att se, Gry Forsell och Sara Sommerfeld var också där. Tindra var dock inte ett dugg imponerad av dem, men desto mer inponerad var nog pappa Robert:)


30287-71

Tindra ligger i hård krypningsträning. Hon kämpar och kämpar, men det är inget som man bara lär sig över en natt. Lite frustrerande är det dock att bara komma bakåt:)

Doktorn ringde...

På fredagen så ringde tillslut doktorn från Sachska barnsjukhuset. Först så berättade han att vi skall komma på återbesök hos dem på måndag. Sen så sa han att urinprovet som de tog var otydligt. Man kunde inte veta till 100 % att det är urinvägsinfektion som Tindra har, men det kan vara det.

Så nu har de skickat iväg Tindras prov på en odling och så hoppas de att den skall visa säkert om det är urinvägsinfektion eller inte. Vi får svar på måndag och till dess skall Tindra äta den antibiotika som hon har fått.

Feber försvann i allafall på fredag eftermiddag och sedan dess har Tindra faktiskt vair ganska pigg. Hon äter och skrattar och är allmänt glad. Fast man märker att hon inte är helt hundra än, hon är ganska trött och lite "gnälligare" än vanligt. Sen har det blivit lite tokigt med sömnen, Tindra har jättesvårt att somna på kvällarna. Hon vill helst sova mellan mig och Robert och det är klart att hon får göra det tills hon har blivit riktigt frisk och allt är som vanligt igen!!!!! För vad är egentligen mysigare än att vakna med en liten ängel bredvid sig!!!!!!:)

Lilla sjuklingen........

I tisdags var vi hos barnläkaren på återbesök för Tindras luftrör. Hon konstaterade då att det var bättre, men inte helt bra. Det tjuter fortfarande när hon andas. Så vi fick en "Nubinette" (inhalator) med medicin utskriven. Den skall Tindra andas i då vi tycker att hon verkar ha det lite jobbigt med andningen. Det är en lite läskig, den där inhalatorn tycker Tindra så vi får lov att hålla fast henne när hon skall andas. Traumatiskt kan man tycka, men läkaren sa att hon till slut kommer att förstå att den är bra för henne!

Vi fick också en mängd  salvor utskriva eftersom läkaren tyckte att hon hade lite eksemtendenser på kinderna. Dessa kommer väl att räcka till Tindra är en sisådär 15 år:)

Så på eftermiddagen när Tindra sovit sin vanliga lilla eftermiddagslur så vaknade hon och var så varm och röd om kinderna. Vi tog febern och den visade 39 grader. Usch och fy, nu hade lilla stumpan fått feber också.
Ja, tänkte vi: nu har magsjukan kommit till vår lilla prinsessa också.

Under onsdagen hade Tindra hög feber hela dagen och sov mest. Hon var vaken korta stunder när hon fick alvedon. Väldigt dålig var hon vår lilla tjej, hon ville inte ligga själv och var inte alls sugen på att äta. Amma var dock helt ok, vilket var bra. På kvällen var febern uppe i 40,3 grader , usch vad vi blev oroliga.....

Natten gick, Tindra sov jätteoroligt och var verkligen VARM. Sov till halvtio på torsdagen. Kollade tempen när hon vaknat, 40,1 grader. Ammade och kräktes sedan en enormt mycket över hela sig själv och mig. Då ringde jag till barnläkarmottagningen där vi var i tisdags. De tyckte att vi borde åka in på akuten eftersom Tindra varit sjuk så mycket på sistone.

Sagt och gjort, Robert kom hem och vi åkte in till barnakuten. Där gjorde de en massa undersökningar på lilla stumpan.....usch vad hon fick stå ut med mycket.

Först var det vägning: hon hade gått ner i vikt med ca 300 g, vilket aldrig har hänt förut:)

Sedan tog de ett halsprov för att utesluta streptokocker och samtidigt kollades öronen. Det var svårt att se i öronen tyckte läkaren. Det kunde ev vara en början till öroninfektion.

Halsprovet såg bra ut, så då var det bara att fortsätta med nästa undersökning som var ett infektionstest. Ett pick i fingret och det visade väldigt högt, vilket tyder på att Tindra förmodligen har en bakterie i kroppen. Nu gäller det bara att hitta den.

Så bar det av till lungröntgen för att utesluta lunginflammation. Det var inte heller så skoj för Tindra. Jag fick än en gång hålla fast henne och läkaren la tyngder på hennes ben så att hon inte skulle röra sig medan de röntagde. Hon är stark vår lilla tjej, även om hon blev jätteledsen vid alla undersökningar så var hon verkligen så DUKTIG!!!!

Lungröntgen såg bra ut, alltså ingen lunginflammation heller. Ja, vad fanns det då kvar att undersöka. Jo, just det urinvägsinfektion.

Tindra fick ligga på en brits och de stack en nål genom magen på henne rakt in i urinblåsan för att dra ut lite urin. USCH, stackars lilla tjej. Det gjorde ont, ont...... Å så fick de inte ut en endaste liten droppe urin..... Vi fick vänta en stund, amma och ge vatten och sedan gjorde de samma sak igen. Det kom inte en endaste liten droppe urin denna gång heller.................... Hur mycket kan man egentligen plåga en liten bebis????? "Inte en gång till, sa Robert" å så fick vi istället sitta där med en liten nakenfis och en kopp och vänta och vänta på att kisset skulle komma.

Tillslut så kom det, men då hann vi knappt med:) Som tur var hann vi få så mycket så att det räckte för ändamålet.

Läkaren kom och sa att man misstänkte urinvägsinfektion då det fanns både röda och vita blodkroppar i urinet, MEN man kan inte veta säkert fören i morgon då odlingen är gjord. Han ville dock på börja en behandling. Så Tindra fick atibiotika och vi fick äntligen åka hem efter ca 7 timmar på akuten.........

Imorgon, fredag, skall de ringa oss och ge oss svar och sedan får vi se hur vi skall gå vidare. Om det är urinvägsinfektion måste hon få en hel kur antibiotika och sedan skall det följas upp med ultraljud på njurarna och ev röntgen.

Hoppas, hoppas att Tindra snart blir frisk!!!!!Till Tindra:

Du är vår lilla ängel. Du är en så stark och modig tjej. Du har det finaste leende man kan tänka sig och det tar du till och med fram när du är så sjuk och läkarna är så "elaka" mot dig. Tänk vad vi är lyckliga som har fått dig i vårt liv, du berikar vårt liv så enormt mycket. Vi älskar dig så att våra hjärtan värker och vi känner oss så förtvivlade när du mår dåligt. Allt detta klarar du så bra och det är så fantastiskt att se dig vara så stark. Livet kommer att ha mycket att ge dig, både bra och dåligt, och vi är säkra på att du kommer att vara lika stark vad som än väntar dig. Du skall veta att vi finns här för dig, alla dagar!!!!!!!

Å så kom den, den hemska magsjukan........

Vår helg har ju inte varit speciellt skoj. I fredags kväll så hade vi vänner här på middag och det var skoj, Tindra gillar ju när det händer en massa saker!

På natten vaknade jag av att den elaka magsjukan kommit för att hälsa på mig. Usch!
Så lördagen blev en innedag för mig. Robert och Tindra mådde iallafall bra och kunde ta en pulkatur till Ica!!

Söndag morgon hade elakingen försvunnit och jag kände mig pigg. Så vi bestämde oss för att åka och bada på badhuset. Sagt och gjort vi packade vår väska och begav oss. Väl där så var Tindra inte på sitt strålande humör, så det blev ett kort dopp.

Åkte för att äta lunch och då tyckte Robert att han började känna sig dålig. Så vi begav oss hemåt igen. Väl hemma så bestämde sig elakingen för att hälsa på Robert också. Så han blev sängliggande resten av denna dag.

Trodde att Tindra också var på väg att bli dålig med tanke på hennes dåliga humör, men än så länge så verkar hon vara pigg.

Så rolig har vår helg varit!

Fy för elaka magsjukan..........................

"Fröken Hårfager"

Tindras hår har börjat att växa massor, det är väldigt väldigt ljust. Här kommer iallafall ett försök till ett bildbevis på hårsvallet:)


30287-63

Härligt nybadat rufs!!!!!!

30287-62

Världens sötaste och tokigaste lilla tjej!!!!!!

Vi har varit på dop!

Igår, lör, var vi bjudna på Tindras kompis Samuels dop i Värmdö kyrka. Det var ett jättefint dop och väldigt spännande att vara i kyrkan tyckte Tindra. Här kommer lite bilder från dopet:

30287-56

Här sitter Tindra alldeles själv bredvid pappa på kyrkbänken. Det var mycket och titta på, men till slut så ville Tindra leka. Vi upptäckte då att alla leksaker var glömda hemma så Tindra fick nöja sig med kamerafodralet. Å det gick ju lika bra det med!!!
Här är lite bilder på snyggingen Samuel, som blev så trött och somnade i kyrkan, på hela familjen Jones-Bentzer och gudfadern Peter och såklart på den jättefina tårtan. Tyvärr fick ju inte Tindra någon tårta. Hon fick banan istället och det var mums!!!!
Här sitter Tindra och myser med mig efter dopet. På den andra bilden busar hon med pappa, med bus menas att hon rev sönder hela duken tills vi hittade en slickepott och en träslev i köket som hon kunde greja med istället):

På lördag kväll var vi bjudna på middag hos Tindras kompis Felix och hans mamma och pappa. Det var skoj att busa med Felix tyckte Tindra. Fast hon är lite väl närgången och "skrämmer" killarna lite. Så Felix tyckte det var bäst att ha Tindra på armlängdsavstånd...............................

Söndagen har vi spenderat på följande sätt:

En lång och slapp förmiddag hemma. Sedan Ikea där Tindra fick nåt sorts glädjefnatt och bara skrattade hela tiden. Sedan storhandla på ica och efter det så har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Ja, iallafall jag och Tindra. Robert han har spelat hockeybockey!!

"Min stackars rygg"

Ja, eftersom jag drabbats av ryggskott har Tindra inte haft så skoj dom senaste dagarna. Vad kan man göra med en mamma som knappt kan bära en?!!! Det gäller att vara påhittig för att få unga damen att vara nöjd länge, länge på golvet.
Så när alla leksaker testats fanns det bara leksakslådan kvar. Sagt och gjort jag ställde fram hela lådan med dess innehåll och den höll vår lilla ängel sysselsatt en stund till iallafall!!

30287-55

Självklart måste man smaka på allt, annars vet man ju inte vad det är för någonting. Det gäller även leksakslådor!!!!

7 månaders längd och vikt

Så här ser vikten och längden ut nu för vår prinsessa:

9480 g

70,5 cm

Pulkaåkning å gungning!!

Idag tog jag och Tindra en härlig vinterpromenad med hennes nya pulka. Det var jättehärligt väder och alldeles lagom temperatur. Tindra satt alldeles tyst i pulkan och tittade å tittade på allting runt omkring. Tänk vad mycket man kan se när man inte sitter i sin vagn!!!!

30287-53

Alltid lika glad, vår lilla solstråle!!!

Vi stannade till i lekparken och Tindra fick prova på att gunga. Det var verkligen skoj och hon skrattade högt, ibland med lite skräckblandad förtjusning!!!!

30287-54

HÄRLIGA UNGE!!!!!!!!

Ledig i Dalarna med en liten prinsessa!!!

Här kommer lite underbara bilder från vår ledighet i Dalarna.30287-45

Här är vår lilla "Tiddelin "med moster Bea på julafton. Tindra är jätteförtjust i moster och skrattar mycket åt henne):


30287-46

Provåker pulkan (som hon fick i julklapp) i morfars vardagsrum. Det var t.o.m skoj att åka där inne!!!30287-47

Lilla ängeln älskar ju att bada och fick jätteroliga pingviner i julklapp av moster. Pingvinerna hade små badringar som var jättemumsiga att äta på):


30287-48

När vi var i Flötningen så sov Tindra massor. Här ligger hon helt utslagen och sover så sött. Man blir trött av att vara i fjällen och andas en massa frisk luft!!!!


30287-49

En gång kunde Tindra iallafall få provåka skoter när vi var i Flötningen. Hon fick sitta i mitt knä i pulkan och vi tog en liten tur ner på sjön. Tindra sa inte ett knyst ......fören vi stannade- då skrek hon!!


30287-50

Ute kunde vi u inte vara så himla mkt eftersom det var så himla kallt, men en dag var vi iallafall ute en liten stund och tittade på all snö!!


30287-51

På nyårsafton orkade inte Tindra vara vaken hela kvällen så hon sov sött istället.


30287-52

En dag åkte vi och hälsade på mormor. Det tyckte Tindra var skoj!!!

Men gladast blev nog Tindra när vi kom hem till Stockholm igen. Hon låg på golvet och lekte jättelänge, och gjorde sina fantastiska glädjetjut!!!!!! Sen somnade hon med ett leende på läpparan på mindre än en minut!
"Bort bra, men hemma bäst!!"

Ledighet å nyår!!!

På annandagen så packde vi bilen för att bege oss till fjällen. Tindra var mkt piggare och det kändes som att hon var på väg att bli frisk. Sagt och gjort vi satte oss i bilen och åkte till Flötningen. När vi kom dit så var det 11 minusgrader och ganska fint väder. Vi eldade och gjorde oss hemmastadda. På kvällen så sjönk temperaturen och det blev JÄTTEKALLT. De följande dagarna kunde vi inte göra mycket annat än att vara inne, 25 minus grader ute. Inte så kul!

Tindra var ändå ganska nöjd, men lite gnällig. Så blev hon sämre igen och vi tyckte att det var konstigt att hon aldrig blev riktigt frisk.

Nyår firade vi också i fjällen med släkten, min faster , hennes man och mina två kusiner med familjer. Långbord och god mat! Tindra var vaken till 20.30 sedan orkade hon inte mer, men hon vaknade till vid 00.00 och fick då komma upp för att se raketerna. Hon såg mest yrvaken och förvånad ut.................Efter det gick vi hem till vår stuga för att sova!

På nyårsdagen packade vi ihop oss och åkte till Mora igen. Tindra var fortfarande inte bra så vi åkte till vårdcentralen med henne, öroninflammation blev diagnosen. Stackars liten!!!!!!!!!!!!! Så nu äter hon penicillin och vi hoppas att hon snart blir bättre.

Hon är helt otrolig vår lilla tjej, torts att hon varit ganska sjuk och vi har åkt runt med henne överallt och träffat en massa mäniskor så har hon ändå varit glad och nöjd!!!! Vilken liten lyxbebis vi har fått!!!!!!!
Å vi njuter av varje liten stund som vi får vara med henne..........även klockan 06.15 då vi är jättetrötta:))

Kärleken till henne bara växer och växer..........