Härliga fingerfärg!!!

Idag köpte vi fingerfärg till Tindra och så här härligt var det att måla med den i badkaret!

30287-331

30287-332

Sjuk...

Vår lilla skrutta är sjuk, alla förskolebaciller har väl attackerat henne nu.... Hon har feber så idag har jag och Tindra varit hemma och vilat hela dagen. Hon sov ett superlångt förmiddagspass mellan 8.30-12.00.... Det är inte lätt att vara lite å sjuk. I morgon skall hon vara hemma och vila med pappa! Så får vi hoppas att hon snart är frisk och kry igen!

På besök i Norge!!

I helgen som var flög vi till Norge för att hälsa på Tindras farfar och Gerd. Det var jätteskoj att träffa dem igen och vi hade en toppen helg!!!

30287-321

Tindra och farfar lyssnar på barnmusik i datorn! Tindra tyckte att det var jätteskoj!!!

30287-322

Vi var i Oslo på lördagen och shoppade och då fick Tindra denna jättefina dockvagn av Farfar och Gerd. Hon blev helt överförtjust i denna vagn som ser ut och har samma funktioner som en riktigt barnvagn, så den kör hon nu mest hela tiden!!

30287-323

Tindra åt MASSOR med vindruvor!!

30287-324

Busade med Farfar!!

30287-325

Norska tidningar är väldigt intressanta:)

30287-326

På söndagen åkte vi till ett ställe som hette "Hoppe loppe land" där Tindra kunde leka och busa! Ballongerna var jätteskojiga!!!

30287-327

Å så fick man korv med bröd, två stycken krävdes det för att Tindra skulle bli riktigt mätt:)

30287-328

Så här fint är huset som de har köpt!!!

30287-329

Tindra och Farfar meckar ihop en trasig gräsklippare!!

30287-330

Resan avslutas med att Tindra luktar på blommorna!!!!!

15 månaders tjejen

Tindra växer verkligen så att det knakar!! Idag var hon och Robert på Bvc för vägning och mätning och så här blev resultatet:

12 728 gram

82 cm

Vilken tjej va??!!!!!

Olycka...

Tindra är ju en väldigt aktiv liten tjej som gillar att testa nya saker och att utmana ödet lite grann:) Hon klarar det för det mesta väldigt bra, men det är klart att hon ibland gör sig illa. Så i torsdags satt hon i sin lära-gå-vagn och på nåt sätt lyckades hon sticka ut sitt huvud under handtaget och ha kvar sina armar på andra sidan. Å i just det ögonblicket så ramlar hon handlöst rakt framåt med huvudet rakt i golvet.

Hon blev jätteledsen, men det kom inget blod och hon hade inga märken någonstans... trodde vi.....
Morgon efter när vi skall borsta tänderna så upptäcker jag att ett hörn av en av framtänderna är borta. Hon har slagit sönder en tand i fallet. Hon har inte ont eller så, men för säkerthets skull så gick Robert till tandläkaren med henne för en koll. De sa att det var ingen fara, inga rötter skadade eller så. Så nu får Tindras tand se ut som den gör tills den trillar ur och hon får en ny!!!

Länge sen.....

Oj oj oj vad tiden går.... Bloggen har inte blivit uppdaterad på JÄTTE länge..... Så är det när man har en hårt arbetande mamma och så har vi haft lite datastrul, men nu är det åtgärdat. Så här kommer nu en uppdatering från den senaste tiden!

30287-310

Tindra har varit på ett ställe som heter "Barnadiset" med Robert, Erik och Samuel. Det är en gammal industrilokal på 1000 kvm som är inredd till ett stort lekrum för barn!! Allt är mjukt och det finns en liten hörna för de allra minsta. Här testar Tindra bollhavet. SKOJ!! Det här var ett höjdar ställe så idag lördag så åkte vi dit tillsammans hela familjen och lekte! KUL!!

30287-311

Tindras favoritsovställning!!!! Sötnos!!!!Lekparken är något av det bästa Tindra vet så där tillbringar vi mycket tid. Hon åker rutschkana, gungar, gräver, klättrar och har superskoj!!!

30287-315

Tindra har nu gått 7 dagar på Förskolan Solrosen och hon trivs som fisken i vattnet!! Hon leker och har skoj och Robert kan lämna henne utan att hon blir ledsen, hon vinkar och springer sedan för att leka! Nu är det en vecka kvar på inskolningen så på måndag skall hon träna på att äta och sova där. Spännande!! Så efter den veckan skall Robert börja jobba och Tindra kommer att gå på förskolan hela dagarna och ha skoj!!!!

30287-316

I Tindras barngrupp går det 9 st pojkar och 3 st flickor. Tindra har blivit väldigt förtjust i en av de andra flickorna och kramas väldigt mycket med henne!

30287-317

Här testar Tindra förskolans rutschkana!!

30287-318

Tindra tycker att det är sååååå skoj när vi träffar Maria, Erik och Samuel! Hon kramas massor med Samuel och här försöker hon tom att bära honom:) Tokfia!!

30287-319

Hon har verkligen växt mycket under sommaren Tindra. Hon har blivit sååå stor och hon förstår sååå mycket. Hon är också väldigt bra på att visa vad hon vill. Hon kommer ofta och hämtar oss för att vi skall hjälpa henne med olika saker. Hennes nya passion är att göra allt som vi gör, om vi bäddar- vill hon bädda, om vi tvättar- vill hon tvätta och om vi diskar- vill hon diska.  Favoriten är nog att diska, hon kan stå där hur länge som helst och diska och hon blir alltid lika arg när hon måste sluta...... Hon har verkligen en stark egen vilja och om hon gör nåt som är superskoj såååå vill hon aldrig sluta med det.

30287-320

Så eftersom Tindra gillar att göra allting precis som oss så har Robert köpt en egen fåtölj till Tindra. En precis likadan som vi har fast en minimodell. Så nu kan hon sitta precis som oss!!!

Jag hoppas att jag snart kommer att uppdatera bloggen igen!!!!