Pepparkakshus

Idag har Tindra och Robert gjort det årliga pepparkakshuset. Vi handlade allt igår och det första Tindra sa när hon vaknade i morse var "Ska vi göra pepparkakshus nu?"
Tillslut blev det iallafall av och Tindra verkade tycka att det var superskoj, mycket koncentrerad var hon under arbetet!
Den finaste lucian av dem alla!!!

Tindra valde själv att hon ville vara lucia när hennes förskola skulle ha det årliga firandet. Så vi har införskaffat klänning, krona och ett ljus.
På fredag morgon klädde Tindra glatt på sig allt och studerade sig noga i spegel. När vi gick till förskolan hade hon hela utstyrsel på sig och alla ljusen tända:)
Men när vi kom dit tyckte Tindra först att det var läskigt och ville inte vara med, sen kom en kompis och en pedagog från hennes avdelning och då var det ok. Hon gick i tåget och var sååååå fin och sååå stolt. Hon stod längst fram och sjöng med i alla låtar. Tyvärr stod jag och Robert för långt ifrån för att få bra bilder i mörkret och regnet. Men här kommer iallafall lite bilder på världens finaste lucia!!

Eller vad säger ni? Visst är hon fin?!

Estland tur och retur

Förra helgen åkte vi på kryssning. Robert var i Estland och jobbade så jag och Tindra åkte båten till Tallin själva på fredagen. Det var mysigt men kändes lite konstigt att vara ute och resa bara jag och Tindra. Först när vi kom till hytten tyckte Tindra att det var lite läskigt och ville åka hem, men det gick snart över.Tindra åt en bulle och läste en Nalle Puh tidning innan vi gick för att utforska båten. Vi hittade ett lekrum med bla ett bollhav som Tindra tyckte var väldigt roligt. Tyvärr var våran middag i fastfooden på båten förskräcklig, men vi tröstade oss med godis från "den stora godisaffären" som Tindra uttryckte det.Sen lekte Tindra med vatten inne i hytten en lång stund innan vi la oss i sängen för att titta på Idol.På lördag morgon åt jag och Tindra frukost i buffén, Tindra njöt och åt tre smörgåsar, frukt och drack äppeljuice. Vi mötte sedan upp Robert och åkte runt lite i Tallinn. Bla så var vi på julmarkanden i Gamla stan. Det var oerhört kallt, men ändå mysigt.På lördagkvällen då båten begav sig mot Stockholm  igen åt vi julbord i buffén och lyssnade på en trubadur. Vi hade mysigt hela helgen!

Sagt av Tindra!

Jag och Tindra bakade lussebullar och pepparkakor i söndags. Som vanligt var hon super exalterad och pratade konstant HELA tiden. Helt plötsligt säger Tindra:

"Mamma, tänk vilken duktig bagaretjej jag är!"

och visst är hon det, fina fina Tindra!!!