Tindra uppdatering

Våran fina Tindra är 5 år (!) och en väldigt fin tjej på alla sätt och vis! Hon är enormt kunskpassökande och ställer TUSEN frågor varje dag. Hon vill lära sig om allt  och älskar när man berättar saker för henne. Hon säger ofta saker som t ex "Mamma kan du berätta om hur det var förr i tiden" el "Mamma kan du berätta om Samer", små saker som hon hör eller ser ger upphov till alla dessa frågor och kunskapssökande. Hon har ett enormt språk och säger ofta saker så man häpnar, både bra och dåliga ;) Hon har alltid svar på tal och är enormt bra på att förhandla och argumentera (ofta väldigt bra, men inte alltid lätt att handskas med för oss föräldrar;)
Hon har ett himla humör, envis som synden och busig som få! Lika väl som hon kan vara superglad kan det slå om hur fort som helst och hon blir superarg istället, då stampar hon foten i golvet och tittar på oss med arg blick.
Oerhört kärleksfull är hon, ger oss kramar och vill gärna vara nära; på hennes villkor, för självständigheten blir viktigare  och viktigare och hon vill gärna kunna allting själv, provar gärna och är så oerhört duktig på så många saker!
I sommar har hon lärt sig cykla utan stödhjul och hon älskar verkligen att cykla! Hon ramlar och slår sig, blir arg, men cyklar alltid vidare!
Simma vill hon gärna kunna utan armpuffar så vi har övat lite i poolen, men simskola skulle nog passa Tindra under hösten!
Djur faschineras hon av, fast hon också kan tycka att dom är lite läskiga. Hon vill ha en massa egna djur (häst, hund, får) och hon vill bo på landet!


Hugo uppdatering

Nästa vecka blir Hugo 6 månader och vi förstår ingenting, vart tar tiden vägen???
Vi åker till Mora nästa vecka för Hugo ska döpas i Mora kyrka lör 7 aug och det ser vi verkligen fram emot!
Annars så är Hugo en oerhört lättsam kille, han är sååå glad och nöjd och hänger med oss på allt. Utvecklas massor gör han också, jag tycker han lär sig nya saker hela tiden. Från att vid tre månaders ålder ligga stilla och börja greppa lite saker så är han nu mkt rörlig. Så fort man lägger honom på rygg så vänder han sig till mage, så ligger han nästan hela tiden och leker med sina saker. Han gillar att banka med sina saker i bordet eller golvet, helst ska det låta väldigt mkt :) Han har börjat att sitta i vanlig stol och jag tror att han tycker det är kul att kunna sitta med oss andra vid bordet!
Vi började med smakportioner då Hugo var nästan 5 mån, han har nu provat en massa potatis och grönsakspurér, lite frukt och gröt. Gröten är den stora favoriten och igår bytte vi ut ett amningsmål helt och hållet mot en portion gröt vilket fungerade utmärkt.
Vi har haft lite problem med sömnen, Hugo har inte sovit en enda hel natt sen han föddes. Han vaknar ofta, vill sova bredvid och så vill han äta minst en gång varje natt. Det har varit svårt att bryta detta mönster då vi har varit på resande fot hela sommaren och bott väldigt trångt. Men nu är vi hemma och i förrgår natt bestämde jag att nu måste vi få slut på detta och få mer sömn! Hugo var superarg, men det ordnade sig iallafall så han somnade om och tro det eller ej men i natt har Hugo för första gången sovit HELA natten! En gång fick jag stoppa i nappen! Kl 06.45 vaknade han och åt, somnade om igen och sover än ( kl 8.30) SÅ SKÖNT!


Bilder från Turkiet Juni 2010Framme på flygplatsen! Det var VARMT!Första välbehövliga doppet!Tindra njuter!Hugo njöt också av att bada!All inclusive- fanns nåt till alla!Hugo redo för pollhäng!Så skönt tyckte Hugo det var att bada i poolen!Annars låg han mest på en solstol under ett parasoll och hade det skönt.Tindra badade mest hela tidenHon tränade på att hoppa från kanten, sååå modig har hon blivit!Hon fick sina efterlängtade magdanskläder och sa "Mamma jag har aldrig varit så här vacker tidigare!"Hugo testade sanden på strandenSemesterbarnenHela gänget äter riktig turkisk middag!Tindra och Rebecca på magdans!