Helgen!!!

30287-29

Såhär har vår helg sett ut:

I lördags åkte vi till Starrhammar för att hälsa på Mats, Kia och Martin. Vi skulle äta lunch där- Martins favorit: Klimp & Korv, men vi blev kvar ända till middagen och kom inte hem fören vid 22-tiden på kvällen.!!!Då sov Tindra skönt i bilstolen, på med pyjamas och sedan sova vidare i sängen!!!

Idag, söndag, har vi gjort en massa måsten, inte så skoj tycker Tindra då mamma och pappa är upptagna med annat.....
Vi har storhandlat- då sov Tindra en stund, satt sedan ganska nöjd i kundvagnen åkte hem och Tindra åt majspuré. Mums!!! Sedan har vi tvättat, städat och adventspyntat! Mysigt blev det...
Utöver det har vi pussat och kramat vår lilla ängel och haft en riktigt mysig dag!!!!
lite mer bilder från dopetSåhär såg dukningen ut på Tindras dopfika!
Alla gäster på plats!!!!
Presentbordet med alla fantastiska presenter som hon fick!!
Presentöppningsom jag och Robert skötte eftersom Tindra bara sov och sov......


30287-28

Här är bilden som vi äntligen har skickat ut som Tack-kort!!!!!

Första snön!!!

30287-23

Nu har lilla Tindra äntligen fått se snö för först gången. I går, lör, var vi ute på Värmdö och åt middag med Maria, Erik och Samuel och när vi sedan skulle åka hem så snöade det!!!!!
Härligt!!!!


Matdax

30287-22

Morotspuré, mums eller är det verkligen gott???


SITTA SJÄLV!!


30287-21

Tindra har så smått börjat att sitta lite själv och ingen är gladare än hon!! MEN det kräver stor koncentration och man kan inte vrida på huvudet eller försöka att ta någon sak..för då bär det iväg.
Hon orkar inte heller sitta någon längre stund för då blir hon till slut som en ihopvikt fällkniv och det är inte skoj......

MEN övning ger färdighet!!!!
Fre 18 nov

Tindra vaknade glad som en lärka kl 07.00. Hon fick mat å så hade vi mysigt i sängen en stund. Sedan gick vi upp för att åka tll öppna förskolan med Anette och Melvin. Tindra sov i vagnen på vägen dit, men vaknade då vi parkerade utanför.

Låg på golvet och lekte med Melvin medan jag och Anette fikade. Sedan var det dags för sångsamling. Det var lika uppskattat som alltid!!!

Efter ÖF var Tindra jätte trött och sov skönt i vagnen medan jag och Anette gick i lite affärer å åt lunch.
Tindra vaknade och satt nöjd i vagnen medan jag uträttade lite ärenden.
Sedan åkte vi hem och åt morotspuré, vilket Tindra inte verkade vara så förtjust i.

Sov sedan två timmar på eftermiddagen, sedan var det bus och mys med mamma och pappa, innan det var dags för pyjams och nattning.

Somnade vid 20.00- tiden och har inte sagt ett pip sedan dess, så vi har gått in lite då och då för att kolla "läget". Hon sover som en stock!!!!

Hoppgunga

30287-20

Idag var vi och hälsade på Tindras kompis Samuel å Tindra fick låna hem Samuels hoppgunga för att testa.

Å gissa om det var skoj!!!!!!! Man kan ju se allt som händer.........


spegel spegel...

Att se sig själv i spegel när skoj.....iallafall en stund!!!

30287-19

Tänk om man hade kunnat känna på den där som sitter där mittemot och tittar.........

Fina stolen!!

Tindra har fått en alldeles egen fin tripp trapp stol som Robert har målat om och gjort så fin!!!
Här ser ni det tjusiga resultatet!!

30287-1830287-17

Tors 10/11

I torsdags var jag och Tindra på Bvc för att få den andra vaccinationen. Då Tindra var förkyld var jag osäker på om hon skulle få någon spruta. Som tur var så var hon feberfri och då kan man bli vaccinerad. Å hon var så himla duktig när hon fick sprutan, inte en enda tår!!!

Sedan gick vi för att träffa de andra mammorna och bebisarna i föräldragruppen.30287-15


Här sitter Tindra med sina kompisar Thea och Melvin. Thea ser lite skeptiskt på när Melvin försöker att närma sig Tindra........


30287-16

Han är väldigt kärvänlig lilla Melvin å Tindra ser ju nöjd och belåten ut!!! Vilka gofisar, va??!!!

Det är påfrestande att "hänga" med sina vänneroch lyssna på allt babbel från mammorna, så Tindra somnade som en stock direkt jag la henne i vägen och vi promenerade hem!!

ons 9/11-05

Tindra är fortfarande väldigt förkyld och hon har en hemsk hosta. I morse var hon vaken mellan 04.00 och 05.30 å bara hostade.....
Hon har iallafall inge feber och är glad och pigg.

Vi har så gott som bara varit hemma denna vecka och tagit det lugnt. Igår var vi inne hela dagen och Tindra sov massor. Idag har vi varit in till stan en liten vända för att uträtta lite ärenden.

Imorgon skall Tindra egentligen få sin andra vaccination, men om hon är för förkyld är det inte säkert att hon får sin spruta. Så vi får gå dit imorgon och höra vad de säger.

Nu sover hon iallafall skönt i våran säng, vår lilla ängel!!!

vikt & längd 3/11-05

Vikt 8740 g
Längd 68 cm

Hade inte gått upp så mycket den senaste månaden, men det är helt ok för hon har ju börjat att röra sig jättemycket och så har hon ju lite att "ta av......."

Helgen

30287-14

Nu har vi kommit hem igen efter en helg i Mora. Det var skoj att vara i Mora och Tindra var supersnäll som vanligt. När vi åker bil så sover hon hela tiden, ibland så undrar vi hur mycket en liten bebis kan sova egentligen?!
Vi hann med en massa saker, träffat Farmor, Morfar och Åsa, GammoJulia och moster Bea. Det var skoj att träffa alla släktingar. Annars så hade Tindra mest mysigt, för när vi är i Mora får hon sova med oss i sängen och det är mysigt det!!!
Men när vi kom hem på söndag kvällen började Tindras näsa att rinna och nu är hon jätteförkyld, så detta blir nog en lugn hemma vecka!!! Kanske fick hon för mycket frisk luft i Dalarna:).........


(bilden från ett annat tillfälle)


Kompisbesök!!

30287-13

Idag onsdag 2 nov har Tindras kompis Samuel och hans mamma Maria varit och hälsat på oss. Vi tog en promenad till Globen och åt lunch där. Det blev en ganska snabb visit eftersom varken Samuel eller Tindra var på humör för shopping:) Sedan kom Samuels pappa Erik och Robert hem och vi åt middag tillsammans. När de sedan åkte hem slocknade Tindra väldigt snabbt och sover nu skönt i sin säng!!!
Imorgon kväll när Robert har slutat jobbet skall vi åka till Mora och vara där över helgen. Så vi återkommer med en rapport om hur helgen har varit på måndag!!


Tillägg julklappar

Kom på att Tindra skulle behöva en badrock!!!

Babysimpremiär!!!Idag 1 november har Tindra och mamma Katarina börjat på babysim. Vi gick dit tillsammans med kompisen Melvin och hans mamma Anette. Här sitter de fint och väntar medan mammorna byter om. Tindra vill gärna smaka lite på Melvin och Melvin skriker högt av förtjusning!!!Ombytt och redo att hoppa i badet. Snygg i den fina badblöjan som är obligatorisk för alla små.Fick ligga i en vagga och vänta medan mamma duschade av sig. Barnen behövde inte duscha innan badet. När mamma duschat klart var det dax att gå in och få en genomgång av läraren Elin innan vi hoppade i bassängen. Där inne var det 40 grader varmt i luften och 34 grader i vattnet så vi behövde iallafall inte frysa.  Tindra tyckte att det var härligt att bada så länge hon slapp ligga på rygg, det är det värsta hon vet. Det är tom bättre att få vatten över huvudet:)Efter badet var Tindra och Melvin jättetrötta. Tindra somnade direkt hon fick lägga sig i vagnen och sedan sov hon 2 timmar utan ett enda knyst!!!
Ser fram emot nästa gång!!!