Tiden??

Innan Tindra föddes så pratade ALLA om att tiden går sååå fort när man har barn och att de bli stora såååå fort. Tror ni att jag trodde på dem?..... Såklart jag inte gjorde, men nu, nu förstå jag verkligen vad de menade. Tiden springer iväg och Tindra ska faktiskt fylla 3 (!) år i sommar. Vart har min lilla bebis tagit vägen???? Jag njuter av varje sekund med henne och önskar att tiden kunde stanna ett tag så vi får njuta ännu mera av det bästa vi har!

Tid är föresten också något som upptar mkt av Tindras uppmärksamhet. Hon säger ofta: "Hur mycket är klockan mamma?" och när jag svarar säger hon "Jaha". Hon tittar ofta på vår stora klocka i hallen och utbrister "Klockan är halv tio" och sen går hon vidare och leker:)

Tittade på gamla foton, såååå sööööt!

image619


På BB!


Och nu så är hon en stor och förnuftig tjej med STOR vilja som faktiskt har börjat leka egna lekar inne på sitt rumk!


image620

Här använder hon mattan som "hus" till hästarna, alla får en egen "ruta" att stå i och sedan matar hon dem!

Å vilken tur jag har som är mamma till världens bästa Tindra!!!


Utan napp

har Tindra varit nu sedan i tisdags och DET GÅR HUR BRA SOM HELST! Hon frågar såklart efter sin napp ibland, men är INTE alls ledsen för att vi ej kan ta fram nappen igen. Hon somnar varje kväll precis som hon gjort innan fast utan sin napp! Första dagen när hon frågade efter nappen tyckte hon att vi kunde köpa nya, men accepterade snabbt att vi inte skulle det. När vi åker bil är det lite jobbigt utan napp tycker både vi och Tindra, men det vänjer vi oss också snart vid.
I går frågade Tindra bara efter nappen på morgonen och sedan inte på hela dagen. Det är knappt man tror att det är sant, men hon är ju sååååå duktig vår tjej!

Så nu är det bara att ta tag i blöjorna också så småningom!

Hej då Nappen!

Nu har mamman i vår familj bestämt att det är dax för Tindra att sluta med sin napp. Så idag samlade jag och Tindra ihop alla hennes nappar i en påse och la dem i soporna. Lite ledsen blev hon för hon ville ju sååå gärna prova en napp, men jag fick henne snabbt på andra tankar.

Sen var det dax att gå och lägga sig, jag tänkte att detta blir nog den svåraste utmaningen av alla. Tindra frågade efter nappen några gånger och det tog lite längre tid för henne att komma till ro och somna. MEN hon somnade utan gråt och utan napp!

Jag återkommer med en uppdatering så fort tid finns!

Sov gott!

Vår nyårsafton!

När nyårsafton kom var vi återigen hemma i Sollentuna. Nyår firade vi med våra vänner M och E och Lilla S såklart hemma hos dem på Värmdö. Tindra hade längtat sååååååååå mycket efter att få träffa S och leka med honom så hon var så glad när vi satte oss i bilen för att åka till dem!

30287-608

Söta nyårsfina kompisarna!

30287-609

När vi kom bjöds det på fördrink och snacks. Barnen fick festis och satt i en egen soffa tillsammans med oss andra. " Å vad mysigt vi har" var Tindras kommentar!

30287-610

Salta pinnar är GOTT!!!!

30287-611

Vid halv sex tiden var det dax för förrätt. Jag, Robert och Maria åt smaskiga skagen toasts, Erik fick en roastbiffstoast och barnen fick skinktoast.

30287-612

Vi dukade till barnen vid ett eget litet bord. Det var mysigt och Tindra undrade om vi hade kalas?! Hattarna var verkligen populära!

30287-61430287-613

VÄNNER!!!!

30287-615

Innan varmrätten så sjöng vi lite Sing Star. Även barnen tycket att detta var skoj och ville såklart också sjunga. Tindra valde Carola och så stod de där koncetrerade och sjöng, ja mer eller mindre kan man väl säga. Tindra fokuserar mest på koreografin!

30287-616

Till varmrätt blev det fondue. SMASKIGT!

Sen var klockan ganska mycket och vi tänkte skjuta lite raketer innan barnen skulle lägga sig. Så vi alla klädde på oss och gick ut. Vi sköt en raket och ingen av barnen tyckte det var skoj, de blev ledsna och gick in igen.
Barnen somnade halv elva och vi vuxna roade oss efter det med att sjunga, äta tårta och skjuta raketer!

I morse var Tindra såklart väldigt glad att vi fortfarande var hos S. De lekte och lekte, bla så låg de i M & E säng och skrattade massor åt nåt som vi vuxna inte alls förstod, men kul hade de!

30287-617

GOTT NYTT 2008!!!!


Vår julafton!

Tänk vad julafton är spännande när man är liten! Det är härligt att få vara förälder och få uppleva denna spänning tillsammans med sina barn, julafton får liksom en annan innebörd när man har barn och det är härligt! Julen firade vi som vanligt i Mora.

På julaftons morgonen vaknade Tindra vid halv nio och då fick hon äntligen öppna några paket som hon har väntat så länge på:)

30287-595

Tindra fick en bok om "Nicke Nyfiken" och två fina klänningar. Sen åt vi frukost och tog det lungt hemma på förmiddagen. En tur till apoteket fick vi lov att ta eftersom Tindra haft klåda över HELA kroppen, så salva behövde vi införskaffa.

30287-596

Sen hjälpte Tindra Morfar att fixa jullunchen. Prinskorvar och köttbullar stekte dem tillsammans. Hon är en hejjare på att hjälpa till i köket, vår Tindra.

30287-59830287-597

Sen åt vi och Tindra åt då såklart mest köttbullar, prinskorvar och lite rödbetssallad. MUMS!

30287-599

Vår fina familj!

30287-600

Åsas hund Rambo är en stor favorit hos Tindra. Hon pysslar om honom, ger honom mat och ser till att han har det bra. Hela julen har hon gått omkring och sagt "Min kompis heter Rambo" och så har hon klappat och pussat honom!

30287-601   30287-602

Sen var det äntligen dax att öppna paket, Tindra delad ut paket med stor glädje och när hon sedan fick öppna var glädjen ännu större. Pippiperuken var en hit och den åkte på huvudet på direkten:)

Sen satte vi oss i bilen för att åka till mormor och fira resten av julafton med henne och Palle. Tindra sov som stock på vägen dit och gick knappt att väcka till middagen.

30287-603

Till slut vaknade hon iallafall och var redo för lite mer köttbullar och prinskorvar!

Sen knackade det på dörren och jag och Tindra gick för att öppna och vem stod där utanför om inte självaste TOMTEN. Tindra blev först skräckslagen men det övergick snabbt till att hon blev alldeles exalterad. Hon började att stamma när hon skulle tala om för Palle att tomten kommit:)

30287-604

30287-605

Här står Tindra med mormor och tittar på när tomten plockar fram paket.

30287-606

Tindra ville absolut inte krama tomten men hon kunde sätta sig i hans knä och prata lite med honom iallafall! Hon är modig vår tjej!!!

30287-607

Sen var det paketöppning för fulla muggar och Tindra fick så mycket bra och fina saker! Tack så mycket för dem!!!
Tindra var vaken ända till 22.30 och sov sedan gott hela natten! En bra julafton för vår 2,5åring!