Å den lilla i magen

Allt är bra med magen och idag går jag in i vecka 31. Jobbar min sista vecka nu och det känns skönt med tanke på hur ont jag har emellanåt. Jga har även börjat få vätska i fötter & händer vilket gör att jag har ont även där. Känner mig som en valross och undrar hur två graviditeter kan vara såååå olika???? Men förhoppningsvis kommer det ut en fantastisk liten person som mår bra efter allt detta slit!

Såhär står det om vad som händer i graviditeten nu:

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Mamman:

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


Dans Tindra!

Tindra har under ett år gått på dans. Hon har tyckt att det har varit så kul och de senaste gångerna har hon verkligen längtat efter att gå dit. I hennes grupp är det bara 4-åringar och en danslärare som är fantastisk. De dansar inte regelrätt dans, men jobbar mkt med grundrörelser och lekar till musik. Vi föräldrar får inte vara med, vilket jag tror är väldigt bra, men sista gången har de avslutning och då får vi vara med och se vad de lärt sig under terminen. Så i lördags var det avslutning och det var såååå kul att få vara med!

Här kommer bild på världens finaste danstjej!!Danståget påväg in i danssalenUpprop och fotuppräckning!"Stora bamse spindeln"Kör motorcykelGalopperar till "Pippi Långstrump"

Visst är hon fin???

HÖST

Ja hösten är verkligen här och det verkar som att vintern också närmar sig. Idag var det superkallt och blåsigt, kom lite små snöflingor också! Det vore härligt!!!

Under allahelgonahelgen var vi i Flötningen. Minusgrader och lite snö, men skönt att komma dit lite. Tindra älskar att vara där och skulle nog gärna stannat mycket längre! Jag frågade henne vad som varit roligast i Flötningen och då svarade hon "Leka med Frida såklart!". Kul att dom gillar varandra så mkt!

Tindra pratar mycket om julen och längtar verkligen efter den. Hon pratar mycket om granen, paket och att få vara ledig. Nu är det ju bara en månad kvar till advent då det är dags för det första myset! Härligt!

Jag har blivit beviljad havandeskapspenning så jag jobbar till den 2 dec och ska sedan vara hemma. Jag längtar verkligen, det är så jobbigt att jobba med smärta hela tiden, så jag hoppas att det kommer kännas bättre då jag är hemma och Tindra kan ju få ett långt och härligt jullov med!!!

Slänger in en härlig sommarbild på världens finast tjej!!