Den senaste tiden!

Ja vad har vi nu hunnit med sedan sist. Jo vi har varit i Mora en helg. Där hade vi det lungt och skönt, bara hade det mysigt med frukost på Kaffestugan och pizza på Merals:) Nästan ingen av våra släktingar var hemma, men vi träffade iallafall gammelmormor Margit, gammelfarmor Julia och såklart familjen Åkerblom!! Deras hund Frans tyckte Tindra var super läskig, men hon vågade tillslut iallafall klappa honom lite försiktigt. Fast bara om han ej tittade på henne:)

I mora hittade vi lite gammla leksaker som jag haft när jag var lite, så vi tog med en liten spis till Tindra eftersom hon älskar att "laga mat" och "duka". Sen hittade vi även en sköldpadda med hjul som man kan åka utomhus på. Å gissa om den blev populär!!!!

image444

Tindra tycker det är jätteskoj att åka på denna och hon älskar verkligen att vara ute!!

I helgen som var så flög vi till Oslo för att hälsa på Farfar och Gerd. Tindra var som vanligt jätteduktig på flyget och hon lärde sig även att säga flygplan. Hon blev superglad att träffa Farfar och jag tror nog att han blev minst lika glad för att träffa henne och höra henne säga "Farfar"!

Det blev en lung helg i Norge. På lördagen träffade vi Gerds barn och barnbar inne i Oslo. Vi gick i en park (som jag glömt namnet på) där det fanns en massa skulpturer av människor. Å så fanns det även en stor lekplats för barnen.
 Tindra och Farfar vid en skulptur.

Sen middag med hela gänget och Tindra fick leka och busa med de andra barnen!
      

På första bilden busar och hoppar Tindra och Öyvind i sängen, på den andra så leker Tindra och Aurora med kastrullerna!

På söndagen tog vi det lungt..... väldigt lungt vi höll tom med på att missa flyget hem för det var ingen av oss som tänkte på att ställa om klockan:) Men det gick bra och vi kom hem som vi skulle.

Just nu så är mamman i familjen sjukskriven.... trött och ont i magen. Så två veckor skall jag vara hemma och vila upp mig. Tindra är på förskolan och busar med kompisarna som vanligt på dagarna och vi njuter av att våren är på väg!

Till påsken så åker vi till Flötningen som vanligt, fast det blir en kortare visit än vad vi brukar. Men oj vad vi längtar och håller tummarna för att det finns snö kvar när vi kommer!!


Fotodagbok 10 Mars 2007

Här kommer en fotodagbok från min och Tindras lördag. Robert var i Fagersta för att hjälpa Nanny och Jacob att flytta så vi spenderade dagen själva jag å Tindra!!!

30287-430

Morgonmys i sängen med "Latjoo Lajban".

30287-431

Frukostdax. Tindra gillar ju att äta smörgåsar och yougurt till frukost, men denna morgon hade vi även ägg. Tindra åt väl inte sådär väldigt mycket ägg, men hon gillade att undersöka dem!!!

30287-433

Efter frukost var det baddags. Tindra säger numera väldigt ofta "Bada" när hon ätit klart, så det är klart att hon måste få ett litet morgonbad!!

30287-434

Tindra har blivit en hejjare på att klä av och på sig själv. Hon klarar så gott som allt själv!! Titta bara vad hon kämpar med strumporna:)

30287-435

Vi gör oss i ordning för att åka in till stan och gå på Junibacken. Tindra får en banan på bussen.

30287-436

Sedan var tanken att Tindra skulle sova en stund medan jag gick i några affärer, men se det hade Tindra inte alls lust med. Det var alldeles för mycket att titta på!

30287-437

Så vi gick och intog lunch på en välkänd hamburgerrestaurang, vilket Tindra tyckte var supermysigt! Så mätta och belåtna begav vi oss äntligen till Junibacken!

30287-438

Tindra ritar utanför Villa Villekulla!

30287-439

De hade sångstund för alla barnen som jag och Tindra var och tittade på. Lite läskigt tyckte Tindra att det var, men när de började sjunga "Imse vimse" så tyckte hon att det blev lite spännande, men hon höll hårt i mig hela tiden!

30287-440

Sen var klockan mycket och Tindra hade inte sovit så vi lämnade Junibacken och Tindra somnade skönt i vagnen och sov ända hem. När vi kom hem ville Tindra såklart ha sin mugg och "Atten" som hon själv säger.

30287-441

Lite fruktmellis och en filmsnutt medan mamma fixade middag och pappa spelade Hockey Bockey.

30287-442

Lite lek med "Kockan" och vagnen innan middagen hanns också med. Sedan åt Tindra fiskgratäng och ris, medan jag och Robert åt baguette och skagenröra. Ja det slank ner lite skagenröra i Tindra med. Hon vill ju gärna smaka på allt!!!

30287-443

Pyjamasdax och mys med pappa innan det är dax för melodifestivalen! Tindra har varit väldigt gosig nu sen hon blev frisk och säger hela tiden "Hej mamma" och "Hej Pappa" och så vill hon kramas! Mysigt!!!

Hon var vaken ett tag och diggade till melodifestivalen. Dansade gjorde hon också!! Vid 20.45 var det dock dax att gå och sova så hon missade själva finalen, men jag tror nog hon är ganska nöjd med vinnarna:)

Tack för en mysig dag Tindra!!!!

 

Sjukhistorien.....

Tindra blev ju som sagt sjuk med feber förra måndagen. Hon hade hög feber (40,2) och på onsdagen låg honom bara helt utslagen i soffan, andningen var då också väldigt påverkad. På torsdagen ringde jag sjukvårdsrådgivningen som sa att det går hög feber och förkylningar så det var ingen fara, men de tyckte ändå att någon borde kolla hennes andning.

Så på eftermiddagen åkte vi till närakuten. Där fick vi träffa en läkare som jobbade med "på löpande band-tekniken" vilket gjorde att vi åkte därifrån utan att Tindra fått hjälp med sin andning och med pencillin som vi inte visste riktigt vad den var mot. Han sa att hon var lite rosslig på lungorna och röd i ena örat...... Så vi fick hostmedicin också.

Pencillinet som vi fått utskrivet var så äckligt så Tindra kräktes så fort hon kände doften av det.... Så på fredagen fick vi fixa nytt pencillin och på eftermiddagen åkte vi in till Danderyds barnakut, eftersom vi kände att vi faktiskt inte fått någon hjälp av närakuten.

Väl där fick vi veta att Tindra hade dubbelsidig öroninflamation och väldigt tungt med andningen, så hon fick inhalera och få kortisontabletter. Doktorn tyckte inte att själva andningen blev så mycket bättre av medicinen så hon fick också ytterligare en medicin mot andningen. Hennes allmänntillstånd blev däremot mycket bättre så på kvällen fick vi åka hem igen med order om att medicinera mycket med Pulmicort och airomir, oc återkomma på lördagen om hon inte var bättre. Fick även veta att hostmedicinen som vi fick utskriven egentligen inte har någon verkan på Tindra eftersom den har samma effekt som airomir. Usch tänk att det får jobba såna okunniga människor på en akutmottagning, han borde vetat att hon inte skulle ha den medicinen.....

Så på lördagen var Tindra iallafall feberfri, men andningen var inte bra så det blev ett nytt besök på Ds barnakut. Inhalera igen, kortision igen. Läkaren sa att hon låg i gränslandet mellan att behöva läggas in och att kunna åka hem. Eftersom hon svarade bra på medicinen så fick vi åka hem och återkomma på söndagen om det behövdes.

På söndagen var Tindra otroligt slö och ville bara sova, andningen var fortfarande ansträng, så vi åkte in igen. Nu kunde de ändå se att hon var på bättringsvägen och hon behövde inte inahlera så mycket. Doktorn sa att ena lungan var väldigt slemmig och att det ev kunde vara en lunginflammation. Men eftersom vi hade all medicin man kan tänka sig så fick vi åka hem och komma tillbaka om inte blev bättre.

Nu är Tindra mycket bättre, hon är glad och busig. Sover väldigt mycket och väldigt bra, fortfarande lite tung i andningen men inte så farligt. Så imorgon skall hon få prova att gå till förskolan ett tag så hoppas vi att vår lilla älsklingstjej skall få vara frisk nu!!!!!!!