Julklappar

Skriver här en önskelista till Tindra här så slipper alla ringa och fråga oss om vad hon behöver.......

- Snickarbyxor stl 74-80
- Hoppgunga
- Böcker om Max. (Tex "Max kaka")
- Någon fin barntallrik och mugg i plast
- Badleksaker
- Kulram (ej en rak, en "snirklig")
- Raggsockor
- Kläder stl 74-80

eller så kan man sätta in pengar på hennes fondkonto, nu när hon ändå är så liten och julklappar inte så viktiga!!

sovmorgon

Tänk imorse sov vår lilla prinsessa till kl 10.30!!! Ja, hon åt ju förstås vid 06.00, men somnade sedan om. En riktig lyxbebis:)

Helgen

30287-8

Såhär  har Tindras helg varit:

I lördags var vi hemma och tog det lugnt väldigt länge. Sedan åkte vi för att uträtta lite ärenden- bilen är värsta sömnmedlet för Tindra och så fort vi åker så somnar hon. Vi var i stinsen och bytte ett par badbyxor som Tindra skall ha när hon börjar på babysim på tisdag! Spännande skall det bli!!
På kvällen var vi bjudna på middag hos Sofie och Tobbe. Tindra var på strålande humör, somnade nån timme där, men vaknade vid halvtiotiden. Då åkte vi hem, Tindra åt och sedan gick vi och la oss. Tindra fick somna med mamma och pappa i sängen, MYSIGT!!

Idag söndag sov Tindra till 8.00 (vintertid), vi myste i sängen ett tag å läste tidningen:) Åkte sedan till mamma Katarinas jobb där vi hämtade en tripp trapp stol till Tindra. Sedan fika hos mammas collega Christin. När vi åkte därifrån somnade Tindra och sov genom Babyland, Fredells (köpte färg till stolen) och en lägenhetsvisning.
Var hemma och tog det lugnt på eftermiddagen, fick lite potatispuré idag igen. Lyckades svälja ner lite grann iallafall. Tog ett bad med mamma, det är jätteskoj och somnade sedan gott vid halv åtta tiden!!!

smakis 29/10-05

smakis

Här får Tindra sin första smakportion, potatis blandat med bröstmjölk. Hon var väl egentligen inte nämnvärt intresserad, men hon gapade och svalde ner lite grann. Desto mer spännande var det med den prassliga haklappen:)

Fredag 28 oktober

Så här har Tindras dag sett ut:

Vaknar först 04.45, äter och bajsar. Somnar om med mamma i deras säng (pappa i jönköping). Sover till 8.15.
Går upp, klär på, äter och tar bussen till öppna förskolan. Träffar kompisen Felix och hans mamma Isabel efter vägen. Är på ÖF till kl 11.00, sedan sover Tindra i vagnen medans mamma fikar med Isabel.

Fortsätter att sova på vägen hem och vaknar inte fören kl 13.45. Leker ett tag i gymmet. Precis när mamma bytt ännu en blöja kommer pappa hem till Tindras glädje!!! Får mat av mamma, sedan åker mamma och handlar och Tindra och pappa är hemma och städar.

När mamma kommer hem lägger sig mamma och Tindra för att vila en stund. Är inte särskilt trött och sover endast 45 min.

Sedan badar Tindra med pappa och får för första gången prova på duschen, övning inför babysimmet:) Tindra älskar att bada och det senaste hon har kommit på är att man kan dricka vattnet i badkaret. Hur skall det gå med klorvattnet på babysimmet?

På med pyjamas och får sedan sitta med mamma och pappa i soffan medan de äter middag. Sedan får Tindra sitt kvällsmål och sedan gå och lägga sig.

Tindra hade inte alls lust att somna och det tog en timme och många olika "försök" innan hon kom till ro och somnade. Så kan det vara ibland när man är liten............

Sover iallafall skönt i sin säng nu!!!!!

öppna förskolan

öppna förskolan

Idag fre den 28 oktober har Tindra och mamma Katarina varit på öppna förskolan i Sofia församling. Där är det alltid massor med barn och kl halv elva är det sångsamling. En kille spelar gitarr och det gillar Tindra massor. Där sjunger man allt från "gud som haver" till "10 små indianer". Så får alla vuxna fika om dom vill.
Det finns jättehärliga mattor som man kan ligga på och titta på alla barnen eller äta på någon leksak som man hittar. Det är kul att smaka på de barnen som råkar komma för nära också:)
När vi går därifrån är Tindra ofta så trött att hon somnar innan hon ens har fått på sig ytterkläderna.

Bilden är från ett annat tillfälle på öppna förskolan när Tindras kompis Nova och hennes mamma Lisa var med.

skoter

skoter

Tindra har redan provsuttit pappas nya skoter- fast det inte fanns en gnutta snö ute.......
Men skoj var det, fast det blir nog ännu bättre att sitta med mamma i lyxpulkan:)

Dopfikat

30287-4

Efter dopet i kyrkan bjöd vi på fika i Öna bystuga. Det fanns två sorters tårtor, en bondetårta (på bilden) och en smarrig chokladtårta som moster Bea bakat, chokladrutor bakade av mormor, rulltårta bakad av gammojulia och fem sorters kakor som moster Bea bakat. Allting var jättesmarrigt!!
Tindra var så trött efter cermonin i kyrkan så hon somnade på vägen till bystugan och sov hela fikat. Hon missade även presentöppningen som mamma och pappa fick ta hand om.
Hon fick en väldigt massa fina presenter:
- Halsband med månadssten
- Halsband med dalahäst
- Halsband med delfin
- Halsband med sitt namn
-Halsband med elefant
- Halsband med lyckklöver
- Barnstol med kurbitzmålning
- Ramar
- Nalle
- Silverburkar "Min första lock/tand"
-Spargris
- Pengar
m.m

26/10-05

Här är en liten rapport om Tindras vikt och längd.

Nyfödd:  3945 g    51 cm

1 månad: 5130 g    57 cm

2 månader:  6270 g   60 cm

3 månader:  7580g    64,5 cm

4 månader:  8100 g    66,5 cm

dopet

30287-3

Den 1 oktober  döptes Tindra i Mora kyrka. Prästen hette Roger Pernling och fadder var Tindras moster Bea, som Tindra har fått sitt andra namn, Beatrice, ifrån.
Solisten Helena sjöng "Älska mig" och "Nu har det landat en ängel". Det var jättevackert och Tindra var helt  faschinerad när hon sjöng.
Psalmerna vi  sjöng var "Tryggare kan ingen vara" och "gud som haver".
Det var jättelyckat och Tindra var så himla duktig!!!!

Förkyld

är Tindra för tillfället. Hon har varit det lite till och från under en veckas tid, men idag är det lite värre än vad det har varit. Hon har varit lite gnällig och sovit mycket under dagen. Har svårt att andas då hon ammas eller har nappen i munnen, men Robert har varit och införskaffat en "näsfrida" idag- så vi hoppas att den kommer att hjälpa. Så vi får se hur natten kommer att bli...........

Läsa tidningen

Läsa tidningen

Tindras nya intresse är att läsa tidningen, det är sååå spännande!!! Hon blir så ledsen när man tar bort tidningen, men hon kan ju inte få äta hur mycket trycksvärta som helst:)


Tindra i gymmet

Tindra i gymmet


Välkommna!!!

Till Tindras blogg!!!

Här kommer vi att lägga ut lite bilder på vår lilla guldklimp och skriva om hennes vardag och utveckling!!